Sabres voitti Wildin jatkoajalla, avainpelaajaksi nousi Henri Jokiharju

Äskettäin kiihkeässä jääkiekkoottelussa St. Paulissa, Minnesotassa, Yhdysvalloissa, Buffalo Sabres voitti niukasti Minnesota Wildin 3-2 kovan jatkoaikataistelun jälkeen Xcel Energy Centerissä. Suomalainen teini Henri Jokiharju teki voittomaalin vain 1 minuutissa ja 29 sekunnissa jatkoajalla ja nousi pelin suurimmaksi tekijäksi.

Ennen tätä kampanjaa Sabres oli huonossa kunnossa ja hävisi kolme viimeisestä neljästä ottelustaan. Wild on nousussa ja on voittanut neljä peräkkäistä peliä. Pelin kriittisellä hetkellä kuitenkin pelasi hyvin Buffalo Sabres Pelipaita nro 10 pukeutunut Henri Jokiharju, joka saatuaan syötön Alex Tuchilta iski tarkan laukauksen ympyröiden välistä ja sinetöi Sabresin voiton.

Mainittakoon, että Sabres-maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen pelasi tässä pelissä urheasti ja torjui yhteensä 30 kertaa, mukaan lukien torjumalla irtonaisen pallon pelin viimeisellä minuutilla ja hankkimalla arvokkaita maalipaikkoja joukkuetovereilleen.

Vaikka Minnesota Wild tasoitti 2-2 Dylan Cozensin kautta viime hetkellä, he eivät kestäneet Sabresin kovaa hyökkäystä jatkoajalla. Minnesotan valmentaja John Hines sanoi pelin jälkeen: “Vaikka teimme tällä viikolla 6 pisteestä viidestä, Jääkiekko Pelipaidat olemme silti pahoillamme tämän pelin tappiosta.”

Sabresille tämä voitto on epäilemättä oikea-aikainen voitto. Päävalmentaja Granato kehui pelaajien sitkeää taisteluhenkeä: “Monissa vaikeissa tilanteissa pystyimme silti löytämään tavan voittaa, mikä saa minut ylpeäksi heistä.”

Tämän pelin jälkeen Sabresin ennätys parani 24 voittoon, 26 tappioon ja 4 tasapeliin, kun taas Wild-joukkueen ennätys parani 25 voittoon, 23 tappioon ja 6 tasapeliin. Molemmat joukkueet jatkavat tiukkaa kilpailua pudotuspeleistä tulevissa peleissä. Odotellaan heidän tulevaa suorituskykyään!